Det känns rätt gött fåktiskt :)

Jag vet, jag är en bergodalbana men det är sådan jag är helt enkelt. Helt plötsligt känns livet och tillvaron inte lika hopplöst orättvis och omöjlig. Vet inte riktigt varför men det kanske var bara för att vi hade massa snack på dramat om vägledare och positiva ledord och att man skulle gå fult och fjanta sig. (det låter lite odd men det hjälper!)

Så även fast jag är fattig, okunnig, oerfaren, ostädad och otränad är inte allt piss ändå. För det är ju saker jag kan göra något åt. Vore ju jobbigare om jag störde mig grymt på min näsa lr nåt ;) Jag behöver ju bara ta mig till mitt mål, vad som händer emellan är oviktigt.

I helgen ska jag inte göra något förutom grejer som är väsentliga typ städa, sjunga, dansa och plugga. Jag har ändå inte råd med annat. haha :)

Jag gjorde värsta budgeten igår. Så nu är det vuxenpoäng som behöver inkasseras! Iof insåg jag att mina utgifter blev rätt höga så i snitt hade jag kvar 900 spänn till övriga nöjen :/  Hur kul känns det? Men men desto större anledning att öva mer och bli bättre :D (jag vet inte vad jag får allt ifrån)

Dessutom ska jag vara drasma/lekledare för en barngrupp med 2 andra av mina kära amp-kamrater :) Spännande! Det är alltid lika roligt att arbeta med barn för de är så ärliga, goa och spontana :) love it!

Nu ska det bli frukost och lite dans och drama :)

Äckel-röst = bröströst

Jag vet att man inte ska skriva hatar, eller fösrstår inget eller trög i huvudet för det hjälper ju inte att gräva ner sig själv men just nu känns det så.
JAG HATAR MIN RÖST
JAG HATAR MIN TRÖGA FÖRSTÅELSE
JAG HATAR ATT JAG INTE FATTAR

Hur jävla svårt kan det vara att förstå den rätta tekniken, eller hur man ska tänka. Varför går det så bra för alla andra och inte för mig? Hur ska jag kunna förstå hur jag ska bli bättre om min lärare inte ens förstår vad jag menar! Ok, jag kanske förklarar suddigt men det är ju bara för att jag inte fattar heller egentligen.


DAMN IT!


just nu suger allt, kuk i allt


Jag vill ha en liten ängel som kommer och ger mig allt jag vill ha, jag vill att allt ska gå skitbra på fredag, att folk ska säga att de verkligen ser en förbättring om inte annat. För jag har ju kämpat så jävla hårt! Varenda jävla dag har jag lyssnat på den förbannade låten. Kollat vilka toner, vilka röstkvaliteér hon använder sig utav och vad jag tror passar mig själv och hur jag vill framföra den. Varför kan det inte låta bra då?


Jag VET att jag inte är ngt jävla proffs, jag går ju här för att lära mig men varför går det inte som jag vill.Jag vill inte ligga nere på botten, åtminstonde ngn meter från ytan, inte under ngn pisssten.


Jag vet att man måste uppskatta sin egen röst för att andra ska tycka den är bra men va fan... ska man ljuga för sig själv då eller? Ge mig en ny tack, jag är inte nöjd med den jag har. Skicka en på postorder direkt. Jag väntar här på mitt rum tills den kommer. blä! :(


Att analysera sönder en sång

Nu när man ska lära sig "sjunga på riktigt" blir allt verkligen lite jobbigare, men förhoppningsvis lättare ju längre tiden går. Jag kan inte hitta min förbannade bröströst i dem höga lägena. fuck...
   Vi ska sjunga inför klassen på fredag :S creepy! Så därför måste jag lära mig en sång utantill, textens innebörd, hur jag vill tolka den, vilken sångteknik jag vill tillämpa plus att jag oxo ska tänka på den föbannade micken!!
   - Livet är inte lätt alltid... Speciellt inte för mig som känner mig som den dummaste personen i världen. Varför fattar alla andra och inte jag? Jag måste kanske jobba dubbelt så mkt men då kanske det blir dubbelt så bra, eller?

Lite advise kanske? Några luriga genvägar som inte jag har upptäckt innan? Det måste bli det bästa helt enkelt, det går inte annars! Då blir en bettan väldigt ledsen och sur :( Men jag har ju 4 dagar till på mig.

Detta har jag gjort:
- Översatt hela texten till svenska så man förstår allt och kan känna den rätta meningen med sången.
- Kolla när jag vill sjunga starkt/svagt
- Vad jag vill förmedla med sången

Detta har jag kvar:
- kolla vilka tekniker jag behöver till de olika tonlägena
- lära mig hela sången utantill
- Göra den till min egen'

Inte för svårt? Tycker ändå att jag har jobbat på det ganska bra. Nu ska ja bara öva med mick 20958306 ggr så jag är en van flicka när jag väl ska sjunga på fredag.

Gonatt! sleep tight!

En Återblick

Fredag: Avslut på vår hälsovecka men världens snyft film. "It's my party" borde alla se! Sedan var det expedition pizza (bra där efter hälsoveckan men jaja) Det blev en stor familje pizza a la kebab med pillan och jessie. Sedan va det ferra hos oss på Atrium. Lite föör kul hade en viss dum blondin som aldrig lär sig utav sina misstag. (suck)

Lördag: Efter en tripp till Ica med väldigt mkt inköpt godis var det bara att sätta på sig mjukiskläderna och fram med alla filmer man kände för att titta på.
Film 1: Min bäste väns bröllop
Film 2:Sound of music
Film3:Hairspray
Film4:Fantomen på operan
Film5: Beck film
Sedan somnade Bettan väldigt gott

Söndag: Efter 11 timmars sömn va de lite frukost med Pillan, filmen Moulin Rouge, jepp ännu en film. Sedan promenix med Jakob och jessie. Sedan kvällsmat och nu sitter man här och blickar tbx på sin helg. Ja, den har ju varit skön och slapp :)

Gonatt o sovgott!

Fröken kreativ

Jag har fått en sådan skaparglädje :D Varför vet jag inte riktigt men det lixom kliar i fingrarna och jag har massor utav ideer hela tiden :) Som en levande verkstad ska jag tillverka/pyssla fram massor utav spännande saker hade jag tänkt (när är ju en helt annan aspekt på mitt projekt)

1. Lära mig att sticka - fatta va coolt att göra sina egna grejer det enda du behöver är garn och en pinne typ
2. Brodera - jag menar man måste ju skaffa sig tålamod någon gång i livet
3. Måla tavlor - lixom fina, riktigta mkt arbete tavlor :)
4. Vodoo dockor alla gulligull - haha de låter konstigare än vad det är, fantastiskt harmonsikt ;)

Så nu ska vi fortsätta med denna häslovecka, tar den aldrig slut? :P

Barbershop for life!

Det var nooog det roligaste i mitt liv den konserten vi fick se idag i Bjärnum :)
Dessa pjkar (medelåldersmän) har träffat mitt hjärta så hårt att jag inte vet vart jag ska ta vägen ;) Wow säger jag bara svenska befolkningen missade ngt som inte vi gjorde. vi fick ett smakprov på deras jubeleum show. Se den vettja!
Vocal six heter denna lilla grupp som jag ängnar mina tankar åt.

Hälften av hälsoveckan har gått, idag va det massa mentala grejer vi fick testa på, typ meditation o yoga.
under meditationen skulle man gå in till sitt meditations rum (gissa va jag hade för färg på mina tapeter kanske?) haha Egentligen är jag alldeles för trött nu för att vara djup och inspirerande men ta hand om kropp och själ för det är bra. :P

Kan få lite bättre argument ngn gång då jag inte håller på att halv sova... suck ge mig min helg!(o gärna lite pengar)

Hälsa -frisk eller manisk?

Nu ska vi i vår lilla skola ha en tema vecka som ska gå i hälsans tecken. Jättekul och förväntansfull va jag. För det är ju jättebra och smart att ta hand om sig, annars kan man ju bli sjuk och dö typ. (så seriöst ser jag på saken)

Nej, så hemsk är jag inte men det känns som om man har hört alla grejer 14298560458 miljoner gånger ungefär. Sedan hur man beter sig i praktiken är ju en annan sak. Jag kanske också skulle testa att vara sådär tok-nyttig och ser om man mår lite bättre, blir lite snyggare och får mer självkänsla.

Vad är det då man kan sätta upp för rimliga mål nu när det är en hälsovecka till inspiration.

1. Skaffa gymkort (när jag fått min nästa månadspeng :)
2. Skriva upp regelbundna träningstider både i simhallen och gymmet
3. Börja jogga
4. Köpa yoga dvd
5.Äta bra och regelbundet och dricka massa vatten (nej, jag tänker inte ge upp mitt kaffe)

Är det rimligt? Asså jag ska ju inte göra allt på en och samma gång, man måste ju jobba upp sig lite. Men till jul kanske? Då kan ju jag ha allt i min ägo och börjar utöva allt i min lilla lista :)

Men samtidigt tycker jag inte att det är kul när träning och kost går folk till huvudet. De ska prata och tänka på det precis hela tiden, då blir man ju bara knäpp. GI-metoden, blodsockerhalten, kortisol, LPL och alla andra grejer snurrar fortfarande omkring i min skalle sedan föreläsningen i eftermiddags.

Men nu ska en trött bettan få sin skönhetssömn :)

Borås, Borås

Känns konstigt att säga det men jag tycker faktiskt att det ska bli skoj. Att återvända en liten helg, sedan räcker det. Annars kan det lätt bli för mkt av min lilla hemstad.

Daddy fyller år, ska firas lite. Matten måste räknas måste fatta lite :P Så får man träffa brorsan och syrran. Massa flugor på en enda smäll. Jag är så smart ibland, nästan så att jag blir stolt. :)

Hur kan man tycka att man känner alla, vet vad alla gör och vilka alla hänger med.
Jag menar så litet är det ju egentligen inte de e bara det att ens årskull är en begränsad skara och åren runt omkring då.

jaja packa, tvätta bort smink och nana

gonatt och sleep tight!

Det andra könet

Det är en lurig art. En hane, en motsats till en själv. Ok, det skulle inte bli såhär jättedjupt men jag har ändå gott och stört mig lite på det nu.

Visst man kan inte veta hur man ska betee sig.
Visst alla e vi olika
Visst alla e inte helt blåsta eller missförstådda

Men det finns väldigt många som lyckas med att inbjuda till den där stora irritationen som kommer så lätt men är oerhört svår att få bort. Varför lär man sig inte?

Det här med att det är så bra att ha en bra killkompis, jag fattar inte,är jag helt omöjlig att ha o göra med.
De finns så många tankar som jag vill få ut på en och samma gång men det går lixom inte.

1. Vad är kompis och vad är mer?
2. Varför ska de alltid bli känslor i slutet eller bråk?
3. Varför blir allmämheten också irriterad när allt inte fungerar som normerna i Svea rike?

Nä jag är stum helt enkelt och klokare lär jag ju inte bli, ja e ju trött också :P

jag är TTT - trött,träningsvärk,trasig

Jag som trodde det var regningt i Borås

Nu har jag snart bott i Markaryd i en hel månad(!?) och seriöst, jag kan räkna dagarna då det har varit sol. Min fina födelsestad Borås ska vara den regningaste staden i Sverige. Det måste vara någon som aldrig besökt Markaryds smålandskogar då kanske?

Hela dagen har min lilla klass och jag spenderat i Bjärnum. Dansat :) Gillar dans:) om någon inte visste det.
-Give me more!
Sedan har vi sjungit en jättefin låt som Ted Gärdestad har sjungit (lr skrivit lr både och) Himmel blå... :) I,m in lööv
Men det var väl endast jag mitt lilla efterblivna pucko som aldrig hade hört den sången innan. Men,men jag har ju andra kunskaper.

Massa instuderingsfrågor om mickar och sladdar och mixbord och massa massa andra saker. Lite förvirrad, kan ju egentligen ingenting sådant innan men det är väl därför som man går i skolan kan man tycka. Iaf om de e någon grym människa därute som kan allt om mickar och reverb och predelay och allt de där, snälla ge mig förklaringar som en mänsklig dödlig förstår va alla dessa uttryck innebär :Sungefär så många frågetecken har jag som bordet har knappar

Kram från mixerbordets bäste vän ;)

Vad ambitiöst

Nu känner jag att jag inte riktigt vet vad jag har gett mig in i men det kan nog bli bra. Efter ex antal timmar framför datorn varje dag kan jag gott o väl skriva lite vettiga grejer (om nu denna sidan kommer att stå för det låter jag vara osagt)
Jag blir ju sugen helt enkelt, att också vara kreativ och ambitös om alla andra som håller på att trycka på tangentbordet för livet dag ut och dag in.

well nu sitter jag här, det kommer nog ta ett tag innan jag fattar alla dessa funktioner och design och skit men en sak i taget. Jag kan ju inte ens förstå mig på hur alla har så fina sidor helt från början eller för den delen hur man lär sig...

Det här är i alla fall jag, Bettan, Elisabeth som just nu e bosatt i en liten håla called Markaryd. På en folkhögskola satte jag mig för att utveckla mina estetiska talanger :P och för att kunna bli så bäst som möjligt. Det är detta året som gäller känner jag. Börjar att få lite ålders paranoia :S

Så varsågod att hjälpa mig nå den framgång jag önskar, och självklart ska jag ge er mina tips som jag lär mig detta år

Vem vet, en håla på 8000 människor är kankse svaren på de flesta problemen här i världen? ;)

Ge mig lite tid

Just nu suger jag på det här. Kan inte hur man skriver snyggt, intressant, skapar fina bakgrunder eller någonting. Men det kommer tids nog. Ha tålamod gott folk, även den sämsta måste få sin stjärnglans någon gång :)

RSS 2.0